Bij speuren werkt een hond, samen met zijn geleider een spoor uit.

Het doel is zo effectief mogelijk een vermist persoon of voorwerp te vinden. Daarbij leert de hond de specifieke geur te volgen, en geuren van anderen te negeren.

Een concentratiespel voor je hond. Uw hond wordt helemaal vrijgelaten in de manier waarop hij wil speuren. Als u maar samen bij de vermiste persoon of geur uitkomt! Speuren heeft het allemaal: U werkt samen met uw viervoeter, schept een band, geniet van de natuur en u leert kijken naar de lichaamstaal van uw hond.

Hierin ziet u hoe hij helemaal in zijn element is, als hij mag doen wat hij graag doet; zijn neus gebruiken! De meeste huishonden van tegenwoordig hebben geen speciale taken meer. Ze worden vooral voor het gezelschap gehouden. Toch is het belangrijk om je hond ook geestelijk te stimuleren.

Bij het speuren heeft de hond een missie. Het vinden van een specifieke geur. En ze nemen deze missie serieus. Tijdens de lessen zult u zien hoe de concentratie en doorzettingsvermogen steeds groter wordt. Het vinden van de geur of persoon wordt de ultieme beloning voor uw hond!

Welke honden zijn geschikt?
Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de hond om te kunnen speuren.

Honden van alle leeftijden kunnen starten met speuren. U kunt al komen speuren met pups vanaf 8 weken. 

CursusduurNaar wens te bepalen
Cursuskosten€ 69,00 per strippenkaart (5 lessen)
Opzet cursusPraktijkgericht, interactief, positieve methode
LeeftijdVoor honden vanaf ongeveer 5 maanden (is de hond jonger, dan kun je altijd even mailen om te overleggen )
GroepsgrootteGroepsles van maximaal 6 mensen