De opvoeding kan meteen beginnen. Een puppycursus helpt u daarbij.

Ik wil u op het hart drukken dat het ontzettend belangrijk is om uw pup goed te socialiseren. Zo kan de pup van alles horen en zien. Doe dit wel met stapjes. Dus 1 uitstapje per keer! Rustig aan beginnen, de pup moet niet overprikkeld raken. De periode van 8 tot 12 weken is de tijd om dit te doen; Deze tijd is niet meer terug te draaien! Als de pup bij de nieuwe eigenaar in huis komt, kan er meteen begonnen worden met de opvoeding. Een puppycursus helpt u daarbij. Al vanaf 8 weken kan de pup deelnemen aan de puppycursus l . waarbij de pup daarna door kan schuiven naar Puppycursus ll waar pups zitten vanaf 12 weken. In de puppycursus staat het sociale gedrag van de hond naar mensen en honden centraal. Er worden oefeningen aangeleerd zoals: het hier komen, zitten, liggen, niet trekken aan de lijn, werken met afleiding etc.

Maar waar we veel meer mee bezig zijn is het opvoeden en socialiseren van de pup! Dit is eigenlijk nog veel belangrijker om probleemgedrag te voorkomen.

Voorbeelden van probleemgedrag zijn: Het opspringen tegen mensen, niet willen komen, grommen bij het eten, trekken naar anderen honden en/of kinderen,  of juist angstig naar mensen, etc.

De volgende oefeningen komen ook nog aan bod: Het wennen aan visuele en geluidsprikkels voor de pup (hierbij laten wij de pups bijvoorbeeld wennen aan openslaande paraplu’s, ritselende vuilniszakken, knallen enz.) Het omgaan en spelen met andere leeftijdgenootjes. Er wordt goed gekeken naar de lichaamstaal van de pups en hier wordt ook uitleg bij gegeven. Er wordt aan de geleider van de pup geleerd hoe hij/zij zijn/haar pup kan sturen. Tijdens de cursus wordt er uiteraard veel aandacht besteed aan het socialiseren en opvoeden van uw hond..

Is uw puppy nog onder de 12 weken? Denkt u dan ook eens aan de puppysocialisatiecursus. Klik hier voor meer informatie.

Cursusduur7 praktijklessen van 50 minuten
Cursuskosten119,00 euro
Opzet cursusPraktijkgericht, interactief
LeeftijdVoor honden van 12 weken tot 4 maanden
GroepsgrootteKleine groepen
VoordelenPuppy- & theoriepakket krijgt u cadeau, na het goed afronden van de cursus ontvangt u een certificaat
Doel van de cursusMeegeven van kennis m.b.t tot de opvoeding en begeleiding van uw pup, beantwoorden van de vragen die u heeft over de opvoeding en gedrag van uw pup.

Krijg je een pup of heb je een pup en zit je met veel vragen?

  • Wat moet ik doen aan het bijtgedrag? 
  • Hoe krijg ik hem zindelijk
  • Bench training
  • Nacht door laten slapen ja/nee
  • Loslopen en lopen a/d lijn
  • Lichaamstaal van de pup 
  • Alle fases die een pup door maakt
  • Angst bij honden juist steunen of juist niet?
  • Voeding

En nog veel meer… Geef je dan nu op voor de theorie avond HOERA EEN PUP IN HUIS! Na deze avond bent u er helemaal klaar om met uw pup aan de slag te gaan!

De theorie avond is woensdag 15 januari  en woensdag 12 februari van 19.00 tot 21.00 op de veenderweg 71a.

Opgeven kan via info@hondenschoolbebrave.nl

Kosten 30,- voor 2 personen  inclusief theorie map, koffie of thee en wat lekkers.