U loopt met uw hond in de dierenwinkel. Uw hond ziet andere honden, ruikt al het lekkere voer en hoort verschillende (dieren)geluiden. Wat moet u doen?
wij gaan u hierbij helpen! Door middel van Exposure training op locatie gaan we deze prikkels juist opzoeken en gaan wij u begeleiden in wat u het beste kunt doen bij bepaald gedrag. Gaat u mee?

Waaruit bestaat de Exposure training?
De Exposure training bestaat uit vijf lessen waarvan één theorie les. We werken in een vaste groep van 5 cursisten.

Welke locaties gaan we opzoeken?

 • Kinderboerderij
 • Centrum
 • Dierenwinkel
 • Bos

Voor wie is de Exposure training?

Exposure voor pups (tot 17 weken)
Met de exposure voor pups gaat het hoofdzakelijk om het socialiseren en introduceren van nieuwe prikkels en geluiden. Wij gaan u begeleiden en vertellen hoe u in sommige situaties moet reageren om de hond de juiste opvoeding te geven en te zorgen dat u hond in de toekomst de juiste keuzes maakt.

Exposure voor volwassen honden (vanaf 7 maanden)
De exposure training voor volwassen honden gaat hoofdzakelijk om te kijken wat het gedrag van uw hond is bij bepaalde prikkels en deze waar nodig is om te buigen. Wij gaan u hierbij helpen zodat u weet hoe u in bepaalde situaties moet reageren op uw hond.

Hoelang duurt de exposure training per locatie voor puppys?

 1. Kinderboerderij zal ongeveer 45 minuten duren
 2. Centrum zal ongeveer 45 minuten duren
 3. Dierenwinkel zal ongeveer 20 minuten duren en gaan we per twee pups naar binnen. Tijden worden dan afgesproken om daar aanwezig te zijn.
 4. Bos gaan we individueel trainen om u zo goed mogelijk te begeleiden met het los lopen van uw pup. De duur zal ongeveer 15 a 20 minuten zijn omdat pups ook nog niet zo lang mogen lopen. De tijden worden afgesproken via een app. U kunt er daarna voor kiezen om zelf met de tips nog verder te gaan wandelen. Hou daarbij wel rekening met de leeftijd van uw pup.
 5. Theorie les zal een uur duren waarbij we het gaan hebben over de fases waar een pup in komt of zit en over de lichaamstaal van uw pup. Zodat u beter met uw hond zal gaan communiceren.

De exposure training puppy is te volgen na de  puppycursus

Hoelang duurt de exposure training per locatie voor volwassen honden?

 1. Kinderboerderij zal 45 minuten duren
 2. Centrum zal 60 minuten duren
 3. Dierenwinkel zal 30 minuten duren per 2 of 3 honden.
 4. Bos gaan we individueel trainen met uw hond om u zo goed mogelijk te begeleiden. Duur van de wandeling zal 20 minuten zijn per hond/baas. Tijden worden afgesproken via een app. U kunt er daarna voor kiezen om zelf met de tips nog verder te gaan wandelen.
 5. Theorie les zal een uur duren waarbij we het gaan hebben over de lichaamstaal van de hond. Zodat u beter met uw hond zal gaan communiceren.

De exposure training volwassen is te volgen na de vervolg l cursus.

 

Cursusduur 5 weken
Cursuskosten € 129,00
Opzet cursusPraktijkgericht, Op locatie
Leeftijd Zie informatie hierboven bij pups en volwassen.
GroepsgrootteMaximaal 5 mensen
VoordelenTraining op locatie waar vaak de problemen en vragen ontstaan hoe te reageren op bepaald gedrag. Punten trainen die niet tijdens een les getraind kunnen worden. Veel 1 op 1 begeleiding

undefined