Deze cursus is voor pups onder de 12 weken! We werken hier met kleine groepjes.

Wat ik ontzettend belangrijk vind is de socialisatie van de pup. Veel mensen hebben het één en ander gelezen hierover en weten dat dit erg belangrijk is voor pups vanaf een week of 8. Helaas wordt toch nog weleens geadviseerd om te wachten met puppycursus tot de pup volledig geënt is. Soms wordt er zelfs gezegd zo min mogelijk te doen met de pup tot die laatste enting en de pup overal weg te houden om gevaar voor besmetting te voorkomen. Dit zou betekenen dat de pup dan pas na de 12e week de wereld mag gaan ontdekken. Dit is veel te laat, hierdoor is de belangrijkste fase van de pup verstreken.

Ik wil u echt op het hart drukken dat het ontzettend belangrijk is om uw puppy overal mee naar toe te nemen. Om hem of haar juist van alles te laten horen en zien. Maar wel met mate! 1 onderdeel per dag is meer dan zat. Mocht u naar de dierenarts gaan telt dat bijvoorbeeld al als 1 uitstapje. Pups rond deze leeftijd moeten ongeveer 70% van de dag nog slapen om alles te verwerken. Een drukke bijtende pup is vaak overprikkeld en word dus te veel mee gedaan. Puppycursus l is er vooral om u mee te helpen om een zo’n stabiel en open mogelijke pup te krijgen. Doordat ze obstakels met de baas gaan overwinnen word de baas/hond combinatie sterker en de hond gehoorzamer. Een beter begin van de training/opvoeding kan niet!

Omdat de pups rond deze leeftijd meestal nog erg onzeker zijn in nieuwe situaties is het belangrijk niet te snel te willen gaan in de training. Deze pups zitten snel vol van alle indrukken en is het dus belangrijk te kijken hoeveel uw pup op dit moment aan kan. Wij helpen u daarbij! Wij leggen u uit waar u op moet letten. Tijdens het los spelen met soortgenoten vertellen we wat over uw pup en zijn of haar lichaamstaal.  Ook beginnen we natuurlijk met de basis commando’s. Dit zijn de commando’s zit, hier, naam, contact en prikkelbeheersing. We gaan ook een start maken met lopen aan de lijn.

De volgende oefeningen  komen ook aan bod tijdens onze lessen: Het wennen aan visuele en geluidsprikkels voor de pup (hierbij laten wij de pups bijvoorbeeld wennen aan openslaande paraplu’s, blikjes, ritselende vuilniszakken, knallen enz.)

Cursusduur4 praktijklessen van 45 minuten
Cursuskosten€ 79,00
Opzet cursuspraktijkgericht, interactief
LeeftijdVoor honden vanaf 8 weken
GroepsgrootteKleine groepen

Krijg je een pup of heb je een pup en zit je met veel vragen?

  • Wat moet ik doen aan het bijtgedrag? 
  • Hoe krijg ik hem zindelijk
  • Bench training
  • Nacht door laten slapen ja/nee
  • Loslopen en lopen a/d lijn
  • Lichaamstaal van de pup 
  • Alle fases die een pup doormaakt
  • Angst bij honden juist steunen of juist niet?
  • Voeding

En nog veel meer… Geef je dan nu op voor de theorie avond HOERA EEN PUP IN HUIS! Na deze avond bent u er helemaal klaar om met uw pup aan de slag te gaan!

De theorie avond is zaterdag 27 juni van 19.00 tot 21.00 op de veenderweg 71a.

Opgeven kan via info@hondenschoolbebrave.nl

Kosten 30,- voor 2 personen  inclusief theorie map, koffie of thee en wat lekkers