Michelle van Veldhuizen

Eigenaresse / instructeur

Michelle van Veldhuizen
Ik ben Michelle van Veldhuizen, eigenaresse/instructeur van hondenschool Be Brave.

Honden zijn altijd erg belangrijk geweest in mijn leven. Al op jonge leeftijd was ik in het asiel te vinden om daar honden te verzorgen en uit te laten. Ook in onze buurt liet ik vaak honden uit en hielp ik de mensen met het opvoeden van hun honden. Na het behalen van mijn Diveto-dierverzorging diploma ben ik mij meer gaan verdiepen in het gedrag van honden. Ik heb bij verschillende hondenscholen gewerkt. Ook heb ik diverse boeken gelezen over hondengedrag. Daarnaast heb ik nog een tijd op de dierenambulance gewerkt. Tijdens deze periode heb ik met verschillende dieren in uiteenlopende situaties gewerkt. Van 2006 tot 2014 heb ik met plezier gewerkt bij Hulphond Nederland, eerst als hondenverzorger en later als trainer. Ze leiden daar hulphonden op voor medische en therapeutische zorg. Ze leren de honden 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperking of therapeutische behoeften te helpen. Intern heb ik diverse lezingen en cursussen gevolgd over gedrag en medische onderwerpen over de hond. Inmiddels werk ik fulltime voor mijn hondenschool. Dit is altijd al een droom voor mij geweest die nu werkelijkheid is geworden. In 2009 ben ik begonnen met het volgen van de verschillende modules bij Dogvision. Daar heb ik de modules 1 en 3 gevolgd.

In 2015 heb ik een cursus BAT training gevolgd. BAT betekend Behavior Adjustment Training en is een methode die zolang het veilig is de hond zelfstandig keuzes laat maken en hem de controle terug geeft in situaties die hij spannend vind, Op zijn eigen tempo krijgt de hond op zodanige afstand dat het voor de hond veilig genoeg voelt om alleen te kijken en niet uit te hoeven vallen. Door deze methode te herhalen krijgt de hond zijn zelfvertrouwen terug waardoor hij leert dat uitvallen niet meer nodig is. Deze methode word vaak gebruikt bij mij privé trainingen.

In 2016 staat het kynoCongres gepland dat zal gaan over pathologisch gedrag bij honden. Ook daar zal ik weer nieuwe informatie te horen krijgen wat ik indien nodig weer toe kan passen tijdens mijn trainingen.

Zelf heb ik ook een hond: een oud duitse herder geboren op 27 januari 2013. Zijn opvoeding begint al vruchten af te werpen! Het is erg leuk dat elke hond een ander karakter heeft dit zorgt altijd voor een leuke uitdaging. Deze uitdaging maakt het erg leuk om dit werk te doen.

Ik train ook hulphonden voor Martin Gaus geleide- & hulphondenschool waar ik als Externe trainer honden vanuit huis voor hem train.

Het liefst geef ik les aan groepen met pups en pubers. In deze tijd ontstaan de band tussen baas en hond en niets geeft zoveel voldoening om te zien dat baas en hond elkaar gaan verstaan en plezier met elkaar hebben. In deze cruciale levensfase van de hond veranderd het gedrag sterk. Baasjes van een hond die aan het puberen is vragen zich soms af waar ze aan begonnen zijn.. maar met goede tips en doorzettingsvermogen behalen we zeker een goed eindresultaat! En Ik vind het erg mooi om ze daarin te begeleiden.

Ik zie u graag terug op het trainingsveld.